Dare Kaurič: Rock and roll za vroče poletje

Po dolgem času na radijske postaje prihaja novi singel Dareta Kauriča, z naslovom Na ta lep in sončen dan, ki ga je premierno predstavil na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca. V vsesplošni spoliranosti novodobne pop produkcije, se Dare zavestno v vrača v malce zamazan, retro sound sedemdesetih. Rock and roll pridih nas odpelje nazaj v vroča poletja, kot je letošnje, besedilo pa je tipično Daretovo – poletno, polno sonca in pozitive. Pri snemanju skladbe Na ta lep in sončen dan, sta sodelovala tudi člana skupine Kingston – Dejan Dimec na kitari in Reno Čibej na saksofonu, bas je odigral Štefan Šarkezi, klavir pa Miha Gorše. Dare, ki je pri skladbi Na ta lep in sončen dan, avtor glasbe, besedila in aranžmaja pravi »Skladba po zvoku definitivno izstopa iz kalupov trendovske spolirane pop produkcije. Je malce trša, kot je v navadi za festivale, za kar je poleg mene odgovoren tudi »soborec« iz nekdanje skupine KuZle, ki je poskrbel za miks.« Dare ima v pripravi tudi nov samostojni album, za katerega pa pravi, da bo, ko bo… Mi smo ga pa srečali v Portorožu tik po zaključku nastopa na Festivalu melodij morja in sonca.

Če štejemo Kingstone in nekaj vaših samostojnih nastopov ter prisotnost kot avtor, je to že vaše sedmo sodelovanje po vrsti. Kaže, da je MMS kot prireditev še vedno zanimiva za nastopajoče?

MMS je edini festival v Slo, ki predstavlja nove stvari na področju pop muzike… ima ta simpatičen poletni pridih, okus soli in morja, kar imamo vsi radi… V portoroškem avditoriju je prav poseben ambient, poln energije, za to se vsi radi vračamo tja. Zadnja leta, ko izvajalce spremlja “živi” band, pa je to še toliko lepše…

Letošnja skladba Na ta lep in sončen dan zgleda, kot bi odstopala od klasičnega festivalskega stila pesmi. Je bilo to načrtno?

Verjetno res… predvsem rad eksperimentiram, haha… skačem iz stila v stil… Ne znam ravno slediti trendom. Zanimajo me različni segmenti glasbenih zvrsti, v vsakem najdem nekaj, kar me zanima… Tokrat sem skočil v zgodnja sedemdeseta, pozna šestdeseta, uporabil rokenrol pridih in seveda tekst nabit s pozitivo, poletnimi rimami…

DSC_5681-3

Po prvem samostojnem CD-ju Partigiano di amor je morda letošnja skladba napoved za drugega

Tako nekako, da… tudi ni odveč povedati, da istočasno delam dva popolnoma različna albuma… na enem, ki nosi delovni naslov “Tik pred zajci” bo poleg skladbice “Na ta lep in sončen dan”, tudi skladba “Čisto na dnu” (MMS 2014), pa “Ljubi me” v duetu z Lucy, plus še nekaj neobjavljenih pop obarvanih komadov… Poleg tega pa delam še album t.i. chill out muzike, poimenovan Chilli Caffe, katerega ustvarjam z že priznanimi pa tudi z neuveljavljenimi glasbeniki, instrumentalisti, ter z mojim dobrim prijateljem in producentom Iztokom Turkom.

Tako v videospotih skupine Kingston, kakor na letošnjem MMS-u smo videli, da imate ob sebi vedno lepa dekleta. Je delo s takimi energičnimi “bejbami” stresno?

S plesalkami Mystique Group sodelujemo že dolga leta… no, one se sicer občasno menjajo, mi pa ostajamo vedno isti, haha… So prave profesionalke na svojem področju.

Pa s takimi energičnimi plesalkami poteka vedno vse po planih?

Načeloma vse štima, no, na letošnjem festivalskem nastopu, pa smo bili vsi malce zaskrbljeni, če jim njihove afro lasulje med energičnim nastopom, ne bodo odletele, hah… No, k sreči se to ni zgodilo in se je vse končalo, tako kot mora…

obdelava Dare_Kaurič_MMS_2016

Related posts

Leave a Comment